Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

24 d’octubre del 2010

El Barranc dels Horts

Donada la facilitat de la ruta participarem en l´eixida 38 persones, ja feia temps que no erem tanta gent. Tinguerem uns d´aquells dies de tardor que quasi pareixen d´estiu. El barranc, idílic, carrasques i roures centenaris, verdaderament és un bosc encantat. Per a concloure, ferem un bon dinar a Benassal. A la fi un dia redó.

La Ruta

Cal demanar autorització a la Fundació Bancaixa.
L´accés al barranc es troba en la CV-15 Km. 41,300 de la Pobla Tornesa a Ares del Maestre (aprox. 1 km abans del desviament cap a Benassal), un camí a la nostra dreta ens porta a la caseta del guarda.
L´inici de la ruta és pel camí del Mas dels Horts -pista de terra- per després d´arribar a una revolta a la dreta, continuar de pujada per una pista de formigó -entre carrasques i roures-, fins la Font dels Horts. A la nostra dreta abans de la font ix un sender que agafem i que ens porta al Roure Gros, arbre de més de 600 anys. Desfem la senda fins la font i de davant d´ aquesta naix -a la dreta de baixada- un bonic sender que discorre per dins dels bosc fins el fons del barranc per eixir novament al camí del Mas dels Horts.
Dificultat: Baixa -sense cap tipus de dificultat. 
Distància: 7,400 km anada i tornada

16 d’octubre del 2010

II Encontre Bloguero Senderista

Per primera vegada acudirem a l´Encontre Bloguero Senderista, en la seua segona edició. El dia que passarem sols té un calificatiu: extraordinari. Coneguerem a molt amics que es dediquen a aquesta la nostra afició de recorrer sendes i després penjar-les a la xarxa i molts altres que gaudixen cada cap de setmana de la muntanya. Fou d´allò més emocionant conéixer a la gent que està darrere de cada blog, sense cap mena de dubte l´objetiu de l´encontre cumplit amb majúscules. Les nostres felicitacions als organitzadors -casiaventurilla senderismo-.
La marxa la iniciarem a la plaça d´Aín, per després seguir pel barranc de la Caritat - barranc de l´Horteta (on pasarem prop d´un aqüeducte) -Penyes Blanques (magnífiques vistes de tota la Serra, la Ràpita, l´Espadà, el Batalla, el Bellota, el Carrascal i també Penyagolosa) - Coll de Barras -Font de Sant Ambrosio - Aín-. La descripció completa de la ruta la podeu obtindre al blog de casiaventurilla.




10 d’octubre del 2010

Passejant entre Aljubs i Casetes de Pedra Seca a Quart de les Valls -La Vall de Segó-

Després de la tronada del dissabte ferem una passejadeta per alguns dels aljubs i casetes de pedra seca de la nostra Vall de Segó. 
Més endavant donarem informació del sender que recorre tot aquest patrimoni que cal conéixer i conservar. El seu traçat principal és el SL-Dels Aljubs, però al que cal fer unes xicotetes modificacions que s'estan estudiant.

Caseta de Pedra Seca a les Gerretes

Aljub de Perico



3 d’octubre del 2010

Pic dels Corbs -La Vall de Segó-

Primera eixida després de l´estiu, no molt llarga per anar fent cama.
Hem realitzat la part més al Sud del PR-La Vall de Segó, des de la zona d´Acampada de Faura (Junt al cementeri)  cap al Pic dels Corbs, per després d´una pujada constant, baixar pel SL-Tabalet-La Rodana.


-Distància recorreguda: 7,43 kilómetros
-Desnivell acum. pujant: 407 metros, baixant: 390 metros
-Grau de dificultad: Fácil
-Temps: 3 horas 46 minutos
-Circular