Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

13 de març del 2011

El Canó del Xúquer

Molt bones sensacions ens han quedat després de fer aquesta magnifica ruta aéria pel canó del riu Xúquer. Espectacular tot el recorregut, les parets, les proes, el llit del riu....



Com arribar
Si venim de Requena per la N-330, agafem l´eixida de Cofrentes, Casas Ibáñez, Balneario de los Hervideros -CV-439-. Passem l´entrada del Balneari i a uns 100 metres agafem a l´esquerra una pista asfaltada. Continuem durant 3 km i es desviem a la dreta -indicació "Rio Arriba"-, anteriorment hem desestimat un altre desviament a la dreta. Seguim uns altres 3 km fins que a mà dreta apareix un camí de terra on aparquem els cotxes.

La Ruta
No té perdua s´inicia en el camí de terra on hem deixat els cotxes.
Continuem la pista -anem agafant altura- passem un primer túnel, després uns edificis en runes a la nostra dreta i escalonats, arriben al segon túnel -a la entrada una casa en runes  dels seu interior eixen les branques d´una figuera-. Seguim endavant per la cornisa, després d´una revolta la pista s´endinsa dins de la roca, al poc, aquesta es converteix en senda -un poc caòtica pels desprendiments-, finalment arribem al tercer túnel. Sols en queda tornar pel mateix lloc, això sí les vistes diferents. 

Ruta: Lineal -Anada i tornada pel mateix lloc-
Durada: 3 hores aproxim.
Distància: 9´700 km.
Dificultat: Mitja/baixa. No recomanda per a gent amb vertigen.

2 comentaris:

juanfran ha dit...

Che! I de les costelles, llonganisses i botifarres, no em dieu res. Encara estic prenent Almax ja que encara em estan produint ardor.
Pepa! I els comentaris que tenies d'enviar sobre la ruta del Penyagolosa nevat.
Visca el caminar i el menjar bé!

pepa ha dit...

No recorde quins comentaris havia d'enviar sobre el Penyagolosa nevat! Segur que n'havia de fer?