Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

12 de febrer del 2012

Serra de Bèrnia

Una vegada més hem tornat a la Serra de Bèrnia. Molts eren, quan confeccionarem el calendari, els que demanarem que la incloguérem, però la veritat és que al lloc d'eixida sols acudirem cinc socis del centre i dos amics del centre excursionista d'Albalat dels Tarongers. Deu ser pel fred.
Bo, el dia el començàrem molt fresc i solejat i l'acabarem fent un bon dinar al Restaurant Pinos, després de gaudir d'una inoblidable jornada de muntanya.
Hem iniciat la marxa a les cases de Bèrnia. El sender es troba senyalitzat com a PRV-7 i no té pèrdua. Agafem el camí en direcció a llevant fins arribar a la Font de Bèrnia. Seguim per les escales  i després per senda fins arribar després d'una bona pujada al famós forat. Travessem ajupits la muntanya i eixim a la Cova.
Si sempre és espectacular aquesta eixida per les seues vistes, en aquesta ocasió hem quedat bocabadats al veure les estalactites de gel que penjàvem del sostre.
Hem continuat el sender per la solana fins al Fort de Bèrnia.
Per pujar al cim agafem la senda que ix per darrere del Fort cap a la mola rocosa, prompte trobem marques roges. La pujada és exigent, primer entre matolls i després per senda que travessa pedreres molt soltes. Fem una xicoteta trepada i seguim puntejant el cordal fins al vèrtex geodèsic.
Retornem al PR i seguim la senda a la dreta fins desembocar a un camí que sense deixar-lo arriba a les cases de Bèrnia.
Eixida a la Cova

Baixant del Cim

Font de Bèrnia

Més Fotos