Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

14 de novembre del 2010

Parc Natural del Carrascal de la Font Roja

Hem matinejat els tretze que hem acudit per aquesta eixida al Carrascal de la Font Roja a la Serra de Menetjador. Es un d´aquells llocs que després de fer la caminada saps que tornaràs. Com podeu veureu a les fotos el barrejat de colors dels caducifolis impressionant.

Cim del Menetjador -1352m.-


 

La Ruta
Deixem els cotxes a l´aparcament del Santuari de la Font Roja. Pujem unes escalinates per anar a la glorieta dels Paellers, els passem i agafem la pista a la dreta, prompte a la nostra esquerra la Cova Gelada, seguim i arriben al Pla de la Mina -hi ha una reproducció d´una carbonera i un forn de calç-, a la part alta un mirador -magnifiques vistes del bosc i de la Serra Mariola-. Seguim el camí i passem pel Pla dels Galers, més avant a la nostra dreta el Mirador de Pilat, continuem la caminada i arribem a la Masia de Tetuan - semiderruida-, hi ha un teix centenari. Des de l´era de la masia, junt al teix, en direcció sud i de pujada, naix un senderet que agafarem cap a la cresta de la muntanya. El sender sense perdua ens du al pic de la Teixereta-1350 m- (15´ des de la masia). Seguim el sender en direcció est, baix ja podem veure la pista a la que anem a parar. Una vegada en la pista anem a l´esquerra per veure la Cava Coloma. Tornem per la pista en ascens fins a un diposit d´aigua i agafem la senda cap a la caseta de vigilància forestal. Per darrere de la caseta ix una senda que ens deixa en el cim del Menejador -1.352m-. Desfem el camí fins el diposit d´aigua i continuem la pista a la dreta de baixada. A un 150m. es trobem una senda a l´esquerra que s'interna per un explendit bosc i que desemboca en el Pla de la Mina. Des d´ací seguim el camí cap al paellers i després al Santuari.

Distància: 8,17 kilómetres 
Altitud min: 1.059 m., max: 1.358 m.
Desnivell acum. pujant: 372 m., baixant: 370 m.
Grau de dificultad: Facil
Temps: 4 hores

6 de novembre del 2010

Marxa a Peu Transhumant: Barracas-Caudiel

Recuperant la transhumància per les Canyades Reials.

Hui hem gaudit d´una jornada d´aquestes que sempre es recorden. 
Fa ja molts anys que cap ramat feia transhumància per la "Cañada Real del Reino de Valencia”.
Des de fa uns dies més de 350 ovelles, amb el seu pastor Miquel, el germà d´aquest Juan –encarregat de la intendència-, el gos Paco i altres acompanyants, baixen des d´Orihuela del Tremedal fins a Petrés, desfent el trajecte que realitzaren al mes de maig per a buscar les pastures fresques de la Serra d´Albarracin.
En el dia de hui més de 200 persones els hem acompanyat des del Pla de Barraques fins a Caudiel, per donar-los suport en la recuperació de les antigues vies de transhumància.
Hem viscut una jornada molt relaxada, on les ovelles marcaven el ritme de la marxa, el que ha donat per a gaudir del paisatge i mantindre unes bones converses, amb els pastors i demés participants.
Ja quasi de nit, quant hem arribat a Caudiel, ens tenien preparada una olleta de pastoret, molt bona, un cantell d´embotit, pastetes i café.
“Ajudan´s a recuperar les canyades i viu la màgia de la Transhumància”, deia la targeta que en la cloenda ens han repartit.  Transhumanciesvalencianes.blogspot.com
Des d´ací volem donar les gràcies al pastor i el seus ajudants per haver deixat que els acompanyarem i per la seua paciència i a la Coordinadora Marxapeu per l´organització de l´esdeveniment.