Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

6 de novembre del 2010

Marxa a Peu Transhumant: Barracas-Caudiel

Recuperant la transhumància per les Canyades Reials.

Hui hem gaudit d´una jornada d´aquestes que sempre es recorden. 
Fa ja molts anys que cap ramat feia transhumància per la "Cañada Real del Reino de Valencia”.
Des de fa uns dies més de 350 ovelles, amb el seu pastor Miquel, el germà d´aquest Juan –encarregat de la intendència-, el gos Paco i altres acompanyants, baixen des d´Orihuela del Tremedal fins a Petrés, desfent el trajecte que realitzaren al mes de maig per a buscar les pastures fresques de la Serra d´Albarracin.
En el dia de hui més de 200 persones els hem acompanyat des del Pla de Barraques fins a Caudiel, per donar-los suport en la recuperació de les antigues vies de transhumància.
Hem viscut una jornada molt relaxada, on les ovelles marcaven el ritme de la marxa, el que ha donat per a gaudir del paisatge i mantindre unes bones converses, amb els pastors i demés participants.
Ja quasi de nit, quant hem arribat a Caudiel, ens tenien preparada una olleta de pastoret, molt bona, un cantell d´embotit, pastetes i café.
“Ajudan´s a recuperar les canyades i viu la màgia de la Transhumància”, deia la targeta que en la cloenda ens han repartit.  Transhumanciesvalencianes.blogspot.com
Des d´ací volem donar les gràcies al pastor i el seus ajudants per haver deixat que els acompanyarem i per la seua paciència i a la Coordinadora Marxapeu per l´organització de l´esdeveniment.