Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

14 de novembre del 2010

Parc Natural del Carrascal de la Font Roja

Hem matinejat els tretze que hem acudit per aquesta eixida al Carrascal de la Font Roja a la Serra de Menetjador. Es un d´aquells llocs que després de fer la caminada saps que tornaràs. Com podeu veureu a les fotos el barrejat de colors dels caducifolis impressionant.

Cim del Menetjador -1352m.-


 

La Ruta
Deixem els cotxes a l´aparcament del Santuari de la Font Roja. Pujem unes escalinates per anar a la glorieta dels Paellers, els passem i agafem la pista a la dreta, prompte a la nostra esquerra la Cova Gelada, seguim i arriben al Pla de la Mina -hi ha una reproducció d´una carbonera i un forn de calç-, a la part alta un mirador -magnifiques vistes del bosc i de la Serra Mariola-. Seguim el camí i passem pel Pla dels Galers, més avant a la nostra dreta el Mirador de Pilat, continuem la caminada i arribem a la Masia de Tetuan - semiderruida-, hi ha un teix centenari. Des de l´era de la masia, junt al teix, en direcció sud i de pujada, naix un senderet que agafarem cap a la cresta de la muntanya. El sender sense perdua ens du al pic de la Teixereta-1350 m- (15´ des de la masia). Seguim el sender en direcció est, baix ja podem veure la pista a la que anem a parar. Una vegada en la pista anem a l´esquerra per veure la Cava Coloma. Tornem per la pista en ascens fins a un diposit d´aigua i agafem la senda cap a la caseta de vigilància forestal. Per darrere de la caseta ix una senda que ens deixa en el cim del Menejador -1.352m-. Desfem el camí fins el diposit d´aigua i continuem la pista a la dreta de baixada. A un 150m. es trobem una senda a l´esquerra que s'interna per un explendit bosc i que desemboca en el Pla de la Mina. Des d´ací seguim el camí cap al paellers i després al Santuari.

Distància: 8,17 kilómetres 
Altitud min: 1.059 m., max: 1.358 m.
Desnivell acum. pujant: 372 m., baixant: 370 m.
Grau de dificultad: Facil
Temps: 4 hores

3 comentaris:

juanfran ha dit...

Ruta que et deixa bocavadat, encara més, si vas acompanyat de un grup tant meravellós, y amb personatges tan ilustres com la Nadia Comaneci (que ens va deleitar en la barra fixa), y menjar (per cert, no va h'estar a l'altura del día) servin-te el mismissim "Paquirrin".

ALEX ha dit...

Corta pero bonita ruta en uno de los bosques emblemáticos de nuestra comunidad. Hace mucho tiempo que no voy por allí, habra que pensar en remediarlo.


Saludos a todos lo compañeros del centro.

Anònim ha dit...

Per fi hem anat a la Font Roja i en la tardor per vore la sinfonia de colors, com diria la meua amiga: amunto bonico. Ara que, la caminata no seria el mateix si no fora perquè la companyia era immillorable. Sols ens falta acertar en l'aspecte gastronómic. Total: un bon dia passat!!!!