Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

10 d’octubre del 2013

Dos dies per Sierra Nevada: l'Alcazaba i el Mulhacen

En aquest segon dia per "Sierra Nevada" hem realitzat la pujada als cims de l'Alcazaba i Mulhacen. La ruta ha sigut dura per la seua distància i els denivells que cal assolir.
L'Alcazaba


Cañada de Siete Lagunas. Més llunyana la llacuna Hondera

Mulhacen

_______________________________Ruta________________________________
Refugi Poqueira- Cañada de Siete Lagunas- Alcazaba- Laguna Hondera- Mulhacen- Refugi de la Caldera- Refugi de la Carihuela- Alberg Universitari
-Recorregut:             Lineal
-Distància:                32 km.
-Desnivell Positiu:  1908m.
-Desnivell Negatiu: 1901m.
-Altura màxima:        3479m.
-Altura mínima:         2500m.
-Temps Total:          11h 
-Temps moviment:  8h 45mn.
-Dificultat:                Alta

________________________________Descripció____________________________
Eixim del refugi en direcció a l’alt del Chorillo seguint les balices taronga que en 40 minuts ens situen a l’encreuament de la pista que baixa al refugi amb la principal que va de Capileira a Pradollano.
En l’encreuament anem a l’esquerra per immediatament agafar un sender que ix a la dreta que puja per la lloma del Tanto –molt visible-. El sender va creuant-se amb un carril, al principi seguim el sender però en arribar a la cota 2900 m aprox. continuem pel carril, sense retallar per cap sender.
En la cota 3000 aprox. ens trobem un gran molló de pedres  que ens indica el desviament cap a la Cañada de Siete Lagunas. En aquest punt deixem el carril i agafem la senda en direcció NNE creuant la lloma del Mulhacen i un parell de valls penjats, anem baixant i remuntant fins arribar dalt de la llacuna Hondera.
En aquest punt es creuen la senda que baixa cap a la Cañada de Siete Lagunas i la que després agafarem per pujar al Mulhacen(*).
Seguim la senda que en un curt i fort descens ens situa en els Borreguiles de la llacuna Hondera.
Deixem la llacuna a la nostra dreta i remuntem la Cañada de Siete Lagunas cap a la llacuna Altera. Anirem buscant els mollons que en ocasions són molt evidents i en altres no.
Ens anem apropant a la base del Peñón del Globo. Seguim les fites que ens pugem per una canal prou empinada i de pedra desfeta entre el Puntal de la Cornisa i el Peñón del Globo.
Arribem a la Meseta de las Borregas, des d’on veiem el cim de l’Alcazaba. Sols ens queda una suau pujada fins al mateix.
Tornem pel mateix lloc fins a la llacuna Hondera. Remuntem el sender i en l’encreuament de sendes al que s`ha fet referència anteriorment (*), desestimen la que ens portà i seguim la de la dreta sempre de pujada i que sense perdua ens du fins al cim del Mulhacen.
Després de gaudir una estona de les magnífiques vistes, desfem uns metres de la senda per la que en pujat i agafem a la dreta la senda que en pronunciat descens  va a la llacuna de la Caldera.
Una vegada en el refugi de la Caldera prenem la pista en ascens per rodejar la Lloma Pelà, passem per la vora del refugi de Villa Vientos i seguim remuntant tota la pista fins al refugi de la Carihuela.
Sols ens queda baixar cap a l’aparcament de l’alberg Universitari buscant les sendes que retallen les revoltes de la pista.

Refugi Poqueira
2500m
0
0
Creuament de pistes
3396m
40 mn
40 mn
Llacuna Hondera
2900m
1h 30
2h 10
Alcazaba
3364m
1h 20
3h 30
Llacuna Hondera
2900m
50 mn
4h 20
Mulhacen
3479m
1h 20
5h 40
Refugi de la Caldera
3065m
40 mn
6h 20
Refugi de la Carihuela
3205m
1h 15
7h 35
Alberg Universitari
2500m
1h 25
9h 00

Els temps i les descripcions son merament orientatives i depenen de la preparació física de cadascú i de les condicions meteorològiques. Sempre es deuen consultar plànols i llibres de les rutes a realitzar.